KLEINkunsttheater

Subtitle

Optredens 2015

14 maart: zanger/gitarist Mister Ben
 
Solist Mister Ben brengt een mengeling van bekende en folk, Bluegrass en Americana. Van ingetogen luisternummers tot opzwepende mee dans liederen

.

 

25 april: Marjoram

 

 

Een akoestische prog-rock band uit Groningen. Opgericht in september 2012 rondom singer-songwriter Marike van der Meij (zang en bas). Samen met Niels Keizer (gitaar), Charles Belfor (cello) en Herman Kuis (cajon) zijn de liedjes van Marike geworden wat ze behoren te zijn; vaak krachtige nummers, met een mooie uitbouw van instrumenten, die je laten voelen waar een nummer over gaat. De muziek laat zich het beste omschrijven als melancholische, akoestische prog-rock, met pakkende, persoonlijke teksten

 

6 juni The Good Case 

Cees Reezigt is niet de gemiddelde muzikant. Hij schrijft al sinds zijn vijftiende liedjes, was medeoprichter van verschillende bands, heeft een schat aan ervaring, en timmert, nu hij de vijftig is gepasseerd, met The Good Case meer en meer aan de weg. Zijn leeftijd is meer een voor- dan een nadeel. Voor ‘silly lovesongs’ ben je bij hem (meestal) aan het verkeerde adres, maar de jaren weerspiegelen zich in de diepgang van zijn liedjes.
Muzikaal liggen de wortels van The Good Case in de Amerikaanse songtraditie, maar er is sprake van een Europese ondertoon. De vaak donkere en melancholische sfeer van de nummers wordt versterkt door zijn karakteristieke stemgeluid en de specifieke instrumentatie waarin gitaar, banjo, slide-gitaar en mandoline een rol spelen.

Live is The Good Case meer dan alleen een singer-songwriter. Cees wordt dan ondersteund door zijn muzikale compaan Rob Anderson. De chemie tussen deze twee rasmuzikanten staat garant voor een pakkend optreden.

Nieuwsgierig? Kijk op www.thegoodcase.nl